Agras MG-1

DJI Agras MG-1 je oktokopter namenjen za precizno nanošenje tečnih pesticida, đubriva i herbicida različitih količina, što u poljoprivredi povećava efikasnost i upravljanje do sasvim novog nivoa.

Agras MG-1

MAKSIMALNA EFIKASNOST

Snažni pogonski sistem MG-1 omogućava letelici da ponese i do 10 kg tečnog tereta, uključujući pesticide i đubriva. Kombinujući brzinu i snagu, MG-1 površinu od 4.000 do 6.000 m² može pokriti za samo 10 minuta, što je 40 do 60 puta brže od ručnog prskanja. Sistem inteligentnog prskanja automatski podešava sprej u skladu sa brzinom leta, tako da se mlaz uvek nanosi ravnomerno. Na ovaj način, količina pesticida ili đubriva se precizno reguliše, čime se izbegava zagađenje i ujedno štedi.

POUZDANOST I TRAJNOST

Oprema koja se koristi za zaštitu biljaka je podložna prašini i koroziji, što vodi visokim troškovima održavanja i skraćivanju veka trajanja opreme. Da bi se sprečili kvarovi i propadanje, MG‑1 je dizajniran sa zaptivenim telom i efikasnim, integrisanim centrifugalnim sistemom hlađenja. Za vreme leta okolni vazduh ulazi u telo letelice na prednji otvor, a trostruki sistem filtera sprečava ulazak prašine i krhotina. Vazduh zatim prolazi kroz sve ruke letelice do motora, hvatajući toplinu iz svih komponenti i celokupne strukture pre nego što izađe i zaspe mlaz. Kombinacija hlađenja i filtriranja povećava očekivani vek trajanja svakog motora do tri puta.

 

PRECIZNO PRSKANJE

Mlaznice za raspršivanje mogu se izabrati prema osobinama svake tečnosti, čime se optimizuju veličina kapi, energetska efikasnost i količina raspršene tečnosti. Mlaznice (uključene u paketu uz letelicu) otporne su na habanje i mogu se koristiti hiljadama sati bez kvarenja i propadanja. MG-1 ima ukupno četiri mlaznice i svaka je postavljena neposredno ispod jednog od motora. Protok vazduha nadole koji proizvodi propeler ubrzava raspršivanje, povećavajući tako dosegnutu poprskanu površinu.

 

LAKOĆA KORIŠĆENJA

Napredni kontrolor leta integrisan sa letelicom trenutno i veoma precizno reaguje na komande pilota. Izaberite između triju režima letenja: Smart (Pametni) režim, Manual Plus (Ručni plus) režim i Manual (Ručni) režim, u skladu sa terenom i specifičnim zahtevima svakog zadatka. U Smart režimu, let se može lako planirati pritiskom nekoliko tastera, bez potrebe za mapiranjem terena ili nekim drugim softverom, što MG-1 čini ne samo najefikasnijom, već i najjednostavnijom opcijom za prskanje. U Manual Plus režimu, pritiskom na dugme letelica obavlja iste okretaje poput automatskih okretaja u Smart režimu, pri čemu je ujedno moguće i planiranje u letu za polja nepravilnog oblika. U ručnom režimu, pilot slobodno upravlja letelicom.

 

INTELIGENTNE FUNKCIJE MEMORIJE

MG-1 automatski snima svoje trenutne koordinate i pamti sve prethodne koordinate tokom kretanja preko polja. U slučaju prekida rada, zbog potrošene baterije ili tečnosti za prskanje, na primer, korisnik može brzo da spusti letelicu i nastavi započeti let od poslednje zabeležene tačke posle zamene baterije ili dopunjavanja rezervoara.

 

SKLOPIV DIZAJN

MG-1 je dizajniran tako da se može sklopiti poput slova „Y“, što omogućava instalaciju bez upotrebe bilo kakvih dodatnih alata. Njegovi motori savijaju se prema unutra, zbog čega je letelica kompaktna i laka za transport u prtljažniku automobila. U stanju je da izdrži teške uslove, jer je MG-1 konstruisan od lakog, ali izdržljivog karbonskog vlakna visoke čvrstoće.

 

PRAĆENJE TERENA

Zbog spoja mikrotalasnog radara i inteligentnog sistema kontrole leta MG-1, letelica može skenirati teren ispod sebe u realnom vremenu kako bi održala konstantnu, centimetarski preciznu visinu iznad useva. Gustina raspršivanja se održava čak i kada se površina uzdiže i pada, tako da se u svakom trenutku nanosi optimalna količina tečnosti.

 

NAMENSKI DALJINSKI UPRAVLJAČ

Namenski daljinski upravljač MG-1 opremljen je sistemom za prenos podataka Lightbridge 2, koji omogućava kontrolu sa veoma malim zakašnjenjem. Poput tela letelice, i daljinski upravljač je otporan na vodu i prašinu. Posebni displej upravljača sa niskom potrošnjom energije pruža informacije o letu u realnom vremenu i ostaje uključen na duži vremenski period uz samo jedno punjenje. Zajedno sa veoma prilagodljivim džojsticima i praktičnim funkcijskim tasterima, ovladavanje umetnošću poljoprivrednog prskanja je lakše nego ikada ranije.

 

 

Okvir letelice

MG-1

Dijagonalno medjuosovinsko rastojanje 1520 mm

Dužina ruku 625 mm

Dimenzije 1471mm x 1471mm x 482mm (ruke nesavijene, bez propelera)

780mm x 780mm x 482mm (ruke savijene)

Pogonski sistem

Morot

veličina statora 60mm x 10 mm

KV 130 rpm/V

Max Potisak 5.1 kg/rotor

Max snaga 770W

Težina ( sa hladjenjem) 280g

Savijajući propeleri

Materijal Visokoučinkovita plastika

Prečnik/nagib 21×7.0 inch (533×178 mm)

Težina 58g

ESC

Max dozvoljenja struja (konstantna) 25A

Radni napon  12S LiPo

Frekvencija signala 30 to 450 Hz

PWM drive frekvencija 12 kHz

Sistem za prskanje

Rezervoar za tečnost

Volumen 10L

Standardni operativni teret 10kg

Max veličina baterije 151mm x 195mm x 70mm

Mlaznica

Model XR11001

Količina 4

Max brzina prskanja  0.43 L/min (po mlaznici, za vodu)

Širina prskanja  – 6 m (4 mlaznice, 1.5 – 3 m iznad useva)

Veličina kapljice * *veličina kapljice moze da varira od radnog okruženja i brzine prskanja

Parametri letenja

Karakteristike

Ukupna težina (brz baterije) 8.8kg

Standardna težina pri poletanju 22.5kg

Max težina pri poletanju 24.5 kg (@ nivo mora)

Max odnos potiska i težine 1.81 (sa 22.5 kg težinom pri poletanju)

Snaga baterije DJI Designated Battery (MG-12000)

Max potrošnja struje 6400 W

Potrošnja struje pri lebdenju 3250 W (sa 22.5 kg težinom pri poletanju)

Vreme lebdenja 24 min (@ sa 12.5 kg težinom pri poletanju)

10 min (@ sa 22.5 kg težinom pri poletanju)

Max radna brzina 8 m/s

Max brzina letenja 22 m/s

Preporučena radna temperatura 0 to 40℃

Daljinski upravljač

Karakteristike

model GL690B(Japan Only), GL658C

Radna frekvencija 2.400 – 2.483 GHz

Max opseg prenosa (neometano, bez smetnji) 1km

EIRP 100 mW @ 2.4 GHz

Ugradjena baterija 6000 mAh, 2S LiPo

Punjenje DJI punjač

Izlazna struja 9 W

Opseg radne temperature -10 to 40℃

Opseg temperature skladišta manje od 3 meseca: -20 to 45℃

više od 3 meseca : 22 to 28℃

Opseg temperature pri punjenju 0 to 40℃

Punjač daljinskog upravljača

Karatkteristike 

Model A14-057N1A

Napon 17.4 V

Nominalna snaga 57W

 

 

 

 

 

OBLASTI PRIMENE

Poljoprivreda

VIDI SVE

Poljoprivreda