ZENMUSE X4S

ZENMUSE X4S

Zenmuse X4S je snažna kamera koja poseduje 1-inčni senzor od 20 megapiksela i maksimalnu vrednosti ISO-a od 12,800. Dinamički opseg je za 1 stepen uvećan u odnosu na Zenmuse X3, sa odnosom signala i šuma, te osetljivošću boje poboljšanim za 1,5 stepeni, čime se dobija kvalitet slike novog nivoa. Zenmuse X4S koristi kompaktni objektiv dizajniran od strane DJI-a sa malom disperzijom i niskom distorzijom, ekvivalentnom objektivu od 24 mm. Ovaj objektiv visoke rezolucije od 84° FOV čini Zenmuse X4S snažnim tokom snimanja iz vazduha u onoj meri koliko je snažan i dok je na tlu. Kombinovan sa CineCore-om 2.0, moćnim sistemom za obradu slike kompanije Inspire 2, može da snima 4K / 60 H.264 i 4K / 30 H.265 videozapise brzine protoka od 100 Mbps, i presemplovati (oversample) 5.2K video u 4K video u realnom vremenu, hvatajući najfinije detalje slike. U režimu „Burst“, Zenmuse X4S podržava snimanje od 14 fps pri rezoluciji od 20 megapiksela i u JPEG i u DNG formatu. Ova kamera je, dakle, u stanju da napravi težak balans između pokretljivosti i kvaliteta slike.

„Inspire 2“ leteća kamera

U poređenju sa Inspire 1, Inspire 2 koristi inovativnu strukturu koja razdvaja CineCore 2.0 sistem za obradu slike od fotoaparata, smeštajući ga unutar letelice. To znači da su senzor i optički sistem odvojivi i jednostavno povezani pomoću novodizajniranog konektora za brzo oslobađanje. Ovakav dizajn sistema kamere efikasno štiti senzor od magnetnih smetnji koje mogu poticati od procesora. On takođe omogućava da se čitav spektar lakih delova kamere poveže onako kako to zahteva snimanje najrazličitijih scena. Zenmuse X4S ima senzor od 1 inča i kompaktan dizajn. Radeći u tandemu sa sistemom za obradu slike CineCore 2.0, Zenmuse X4S čini da snimanje fotografija i videozapisa ne iziskuje nimalo napora.

Jednoinčni senzor

Veličina senzora je od ključnog značaja kada je u pitanju kvalitet slike. Jednoinčni Ekmor R CMOS sensor kamere Zenmuse X4S koristi velike piksele, veličine 2.4 μm po pikselu za stvaranje slika od 20 megapiksela i 11.6 stepeni dinamičkog opsega. U poređenju sa Zenmuse‑om X3, koji koristi senzor od 1/2,3 inča, Zenmuse X4S ima dodatni stepen dinamičkog opsega i još 1,5 stepeni odnosa signal–šum i osetljivosti boje, kao i maksimalni ISO od 12,800, za još više zapanjujuće mogućnosti snimanja.

Video većeg kvaliteta

Kada se koristi sa sistemom za obradu slike Inspire 2 CineCore 2.0, Zenmuse X4S snima videa od 4K / 60 koristeći H.264, te 4K / 30 videa koristeći H.265, u oba slučaja sa brzinom protoka od 100 Mbps. Ova kamera podržava i presemplovanje (oversampling) videozapisa od 5,2K na 4K, dok 3D tehnologija i 3D LUT tehnologija reprodukcije boja zadržavaju najfinije detalje na napravljenim snimcima.

Profesionalni objektiv

Namenski dizajnirani objektiv od 8,8 mm / F2,8-11 je kompaktan, sa malim izobličenjem, te ima radijalnu disperziju od samo 3 μm, koja je ekvivalentna žižnoj daljini od 24 na fotoaparatu od 35 mm. Visoke MTF performanse i uklanjanje niskopropusnih filtera čine Zenmuse X4S neverovatno moćnom kamerom za svoju veličinu, kako u vazduhu, tako i na zemlji. Zenmuse X4S takođe koristi zatvarač listova blende brzine od 1/2000, eliminišući izobličenja okrećućeg okidača koja se mogu pojaviti prilikom snimanja objekata koji se brzo kreću ili kada letite velikom brzinom, što omogućava mnogo lakše snimanje svih dramatičnih snimaka.

MTF grafikon se koristi za merenje sposobnosti objektiva za prenos kontrasta i rešavanje detalja. Nizak par linija odražava ukupni kontrast, parovi visokih linija odražavaju rezoluciju detalja. Visina slike prikazuje odnos udaljenosti od trenutne tačke do centra kruga slike i radijusa kruga slike. MTF 1.0 znači savršene performanse objektiva.

Uhvatite svaki trenutak

Uz pomoć moćnog sistema za obradu slike CineCore 2.0, koji je integrisan u Inspire 2, Zenmuse X4S u stanju je da snima fotografije u JPEG i DNG formatu rezolucije do 14 fps u režimu „Burst“, kao i da snima fotografije tokom snimanja videozapisa, tako da savršeni trenutak može biti zauvek uhvaćen.

Precizna stabilizacija

Lagani dizajn kombinovan sa velikom brzinom obrade podataka čini Zenmuse X4S motore gimbala veoma brzim kada je potrebna reakcija. Istog trenutka reaguje na suptilne pokrete konstrukcije letelice i neutralizira ih kako bi kamera ostala stabilna. Sa preciznošću od ± 0.01°, u kombinaciji sa trima prigušnim kuglama i laganim pločama za prigušivanje koje neutrališu sve vibracije, snimci su potpuno glatki. Kao rezultat čvrsto integrisanih i skrivenih žica, moguće je okretati se za 320°, ali okretanje za 360° i dalje moguće je okretanjem same konstrukcije.

OBLASTI PRIMENE