ZENMUSE X5S

ZENMUSE X5S

Opremljen poboljšanim Micro 4/3 senzorom, Zenmuse X5S ima dinamički opseg od 12,8 stepeni, sa značajno poboljšanim odnosom signala i šuma, te osetljivosti na boju u odnosu na X5R. Podržava do osam standardnih M4/3 objektiva (uključujući zum objektiv) sa žižnim daljinama raspona 9 mm–45 mm (što odgovara rasponu 18 mm–90 mm na fotoaparatu od 35 mm), omogućavajući veću kreativnu fleksibilnost. Novi sistem za obradu slike CineCore 2.0 na Inspire-u 2 čini Zenmuse X5S sposobnim da snima CinemaDNG i Apple ProRes videa kvaliteta 5.2K 30 fps, kao i 4K 60 fps koristeći H.264, te 4K 30fps koristeći H.265 (oba brzine protoka od 100 Mbps). Podržano je i kontinuirano DNG snimanje u 20 fps sa slikama od 20.8MP. Zenmuse X5S je dizajniran da održi korak sa strogim kriterijumima profesionalnog snimanja iz vazduha.

 

Snimanje iz vazduha pomoću „Inspire-a 2“

U poređenju sa Inspire 1, Inspire 2 koristi inovativnu strukturu koja razdvaja CineCore 2.0 sistem za obradu slike od fotoaparata, smeštajući ga unutar letelice. To znači da su senzor i optički sistem odvojivi i jednostavno povezani pomoću novodizajniranog konektora za brzo oslobađanje. Ovakav dizajn sistema kamere efikasno štiti senzor od magnetnih smetnji koje mogu poticati od procesora. On takođe omogućava da se čitav spektar lakih delova kamere poveže onako kako to zahteva snimanje najrazličitijih scena. Unapređeni M4/3 senzor – i držač za objektive koji se mogu menjati – omogućava kameri Zenmuse X5S da snima slike visoke rezolucije neverovatno visokog kvaliteta, kada se kombinuje sa izvanrednim CineCore 2.0 sistemom za obradu slike.

 

Poboljšan Micro 4/3 senzor

Ugrađeni Micro 4/3 senzor je unapređen, što značajno poboljšava kvalitet slike. Sa veličinom piksela od 3,4 μm, ovaj senzor od 20,8 megapiksela hvata više detalja nego prethodni senzor. Poseduje 12.8 stepeni dinamičkog opsega, kao i bolji odnos signala i šuma, te osetljivost na boju u odnosu na X5R, što mu omogućava da stvara jasne slike sa minimalnim smetnjama u uslovima slabog osvetljenja.

 

Čitav niz kompatibilnih objektiva

Budući da koristi standardni Micro 4/3 nosač, Zenmuse X5S sada podržava do osam profesionalnih objektiva* sa žižnim daljinama u rasponu od 9 mm do 45 mm (što je ekvivalentno rasponu 18 mm–90 mm na fotoaparatu od 35 mm), pružajući više kreativne kontrole nad konačnim izgledom Vašeg snimka.

 

Video holivudskog kvaliteta

Koristeći CineCore 2.0, kamera Zenmuse X5S pravi videozapise maksimalne rezolucije od 5.2K / 30 fps u 12-bitnom CinemaDNG1, 5.2K / 30 fps Apple ProRes videa sa 422 HQ i 4K / 30fps i Apple ProRes videa sa 4444 XQ (bez alfe)2. Dodatne opcije snimanja uključuju video u 4K / 60 fps koristeći H.264 ili presemplovani video u 4K / 30 fps koristeći H.264 / H.265, oba sa brzinom protoka od 100 Mbps.

 

Brzi, efikasni radni procesi

Kartica DJI CINESSD (PCIe3.0 NVMe SSD podrška) i visoko optimizovani FAT32 / exFAT sistem datoteka omogućuju da se snimci kamere Zenmuse X5S mogu preneti direktno putem čitača kartica DJI CINESSD STATION na računar pri velikim brzinama i bez dodatnog softvera. Snimci takođe podržavaju i DIT standard. Radni procesi CinemaDNG ili Apple ProRes mogu se koristiti za naknadnu obradu.

 

Jednokratna fotografija bez snimanja i pravljenje uzastopnih fotografija

Upotrebom samo Micro SD cartice, fotografije od 20.8MP mogu biti napravljene pri brzini od 14 fps u režimu „Burst“ u formatu JPEG+DNG. Upotreba DJI CINESSD-a otvara mogućnost neprekidnog slikanja brzine 20 fps u režimu „DNG Burst“ sa maksimalnom rezolucijom slike od 20.8 megapiksela. Fotografije se mogu praviti bez ikakvih smetnji i tokom snimanja videa.

Poboljšana stabilizacija kamere

Stabilizovanje kamere Zenmuse X5S zasniva se na visoko optimizovanom troosnom gimbalu sa preciznom rotacijom motora kontrolne tačnosti od ± 0.01°, koji pokreće namenski procesor. Umesto da se oslanja na električne klizne prstenove – što je uobičajeno kod mnogih gimbala – kamera Zenmuse X5S koristi jedinstveni mehanički ograničen dizajn i skrivene žice kako bi se obezbedio stabilniji prenos podataka i veća izdržljivost. Vibracija se eliminiše korišćenjem triju loptica za prigušivanje i jedne lagane ploče za prigušivanje, što stvara besprekorno gladak video. Rotacija od 360° ostaje moguća kroz rotaciju gimbala i glatka skretanja letelice. Stabilan, gladak snimak1 može se napraviti čak i kada se koristi objektiv od 90 mm2.

 

Kamera velikog dometa i kontrole fokusa

Preuzmite kontrolu nad svakom postavkom (setting) kamere sa daljine, uključujući i fokus, otvor blende i format snimanja direktno u aplikaciji DJI GO 4. Precizna kontrola se odnosi i na fokus, sa DJI GO-om 4 i opcionim DJI Focus-om, koji nudi kontrolu fokusa u celom opsegu prenosa. Koristeći DJI Focus, nisu potrebni dodatni kablovi ili motori, a nova Lightbridge tehnologija šalje sve signale na udaljenosti do 4.3 milje, tj. 7 km.

*Kada je kamera neometana, bez smetnji i kada je usaglašena sa FCC.

 

OBLASTI PRIMENE