Zenmuse X7

Kinematografska vizija u letu

Kompatibilnost sa Inspire-om 2

5.2K Apple ProRes

Super 35 Sensor

14 zaustavljanja dinamičkog opsega

6K CinemaDNG

24 MP fotografije

Zenmuse X7

Zenmuse X7 je kompaktna Super 35 kamera sa integrisanim gimbalom napravljenim za izradu vrhunskih snimaka koji pružaju zapanjujuću rezoluciju i kvalitet slike. Njegova kompatibilnost sa Inspire-om 2 nudi najbolje u profesionalnoj vazdušnoj kinematografiji sledeće generacije. CMOS senzor od 24 megapiksela sa 14 zaustavljanja dinamičkog opsega čuva zapanjujuće detalje i nudi i 6K CinemaDNG i 5.2K Apple ProRes sa podrškom za neprekidno RAW snimanje pri 20 fps i 24 MP fotografije.

X7 takođe predstavlja DL-Mount, prvi integrisani nosač objektiva na svetu koji omogućava brzo prebacivanje između četiriju dostupnih objektiva. Za besprekorno uređivanje, novi DJI Cinema Color sistem čuva precizne boje za lakšu naknadnu obradu. Ove najsvežije inovacije omogućavaju autorima da dosegnu nove visine i da uhvate scene onako kako ih zamišljaju sa DJI Zenmuse-om X7.

Projektovano za izuzetnost

X7 koristi Super 35 senzor, a njegova visoka brzina očitavanja podržava RAW izlazne podatke pri 6K / 30 fps i 3.9K / 59.94 fps. Veličina piksela dostiže 3.91 µm, a dijagonala senzora 26.6 mm prilikom snimanja. Senzor ove veličine nudi veću osetljivost na svetlost i 14 zaustavljanja dinamičkog opsega – mnogo širi od 12.8 zaustavljanja na Zenmuse-u X5S. Štaviše, SNR X7-a je veličine 46 dB, što je za 8 dB više od X5S, a opseg tonova je čak 9,41 bita. Sve ove funkcije nude neograničene kreativne opcije za bolji tok rada u najzahtevnijim situacijama.

S35 Sensor      6K CinemaDNG      14 zaustavljanja dinamičkog opsega

Dinamički opseg

SNR

Širok dinamički opseg scene

DJI DL-Mount System

Koristeći novu FSI-Cu tehnologiju, X7 senzor ima tanje međupovezivanje, omogućavajući da svetlost dođe do senzorskog područja preko manjeg ugla za povećanje osetljivosti. To omogućava da se na ovom senzoru koristi kompaktan nosač objektiva, a da pritom zadrži odličan kvalitet slike. Žižna daljina ivice DL-Mount-a je manja od 17 mm – otprilike trećina veličine PL-Mount-a. Takav kompaktan nosač znači da X7 ima samo oko 630 g sa uključenim objektivom. Zajedno, X7 i Inspire 2 teški su oko 4 kg, sa mogućnošću snimanja onih istih, izazovnih snimaka koje omogućuju samo teže instalacije, težine i do 40 kg.

58mm prečnik 16.84 mm Flange Focal Distance 449g težina

 

DL objektivi

DJI nudi četiri osnovna objektiva za DL-Mount sistem, sa žižnim daljinama od 16-50 mm i rezolucijom do 8K. Napravljena od laganih karbonskih vlakana i dizajnirana od vodećih svetskih optičkih timova, ova četiri objektiva su ugrađena s naprednim tehnologijama izrađenim posebno za vrhunski senzor slike X7.

Apple ProRes RAW

DJI je od Apple-a dobio odobrenje za najnoviji Apple ProRes RAW. Kada se montira na Inspire 2, Zenmuse X7 može da snima 6K 14-bitni Apple ProRes RAW video sa 23.976 fps.

Više kreativne fleksibilnosti

Da bi oslobodio puni potencijal X7, CineCore sistem za obradu slike sa Inspire-a 2 je u potpunosti nadograđen na CineCore 2.1. Sposoban je da snima 6K / 30 fps CinemaDNG i 5.2K / 30fps Apple ProRes, ostavljajući više kreativnih opcija u postprodukciji. Potpuno novi „EI“ režim integrisan je u CineCore 2.1, koji može praviti visokokvalitetne snimke na različitim nivoima osetljivosti. Pored toga, nadograđeni sistem za obradu slika dodatno smanjuje smetnje na slici i buku, čuvajući više detalja i usvajajući poboljšani sistem korekcije tamnog nivoa za profesionalne kinematografske slike. Pored poboljšanih performansi obrade slike, CineCore 2.1 ima i novi sistem boja, koji profesionalnim filmskim stvaraocima daje više kreativne fleksibilnosti u postprodukciji.

Promenite pravila igre od snimanja do krajnje obrade

Da bi omogućio širok spektar DJI profesionalnih sistema za snimanje i otvorio više prostora za postprocesiranje aerofotografije tokom izrade video materijala, DJI sa ponosom predstavlja novi DJI Cinema Color Sistem.

Novi sistem boja se sastoji od nove D-Log krivulje i D-Gamut RGB prostora boja. Imajući u vidu profesionalnu kinematografiju, D-Log može da kodira 15 zaustavljanja dinamičkog opsega, dva zaustavljanja više od CineCore 2.0. Čak i u uslovima lošeg osvetljenja, X7 još uvek može sačuvati zadivljujuće detalje u senkama i naglašenim delovima, ostavljajući više prostora za postprodukcijsku kreativnost.

D-Gamut pokriva čitav DCI-P3 prostor boja koji se obično koristi tokom kinematografskih snimanja. Namenjen za snimanje iz vazduha i fotografisanje, D-Gamut obezbeđuje veću pokrivenost zelenih tonova, pružajući prelepu zelenu gradaciju za vaše snimke.

D-Gamut takođe nudi optimizovano podešavanje tona kože pomeranjem tih tonova do njihove najprikladnije hromatske boje, obezbeđujući da se žive boje reflektuju sa svakog milimetra kože. Primenom namenskog 3D-LUT-a u klasifikaciji boja, tonovi kože će imati blagi prelaz, čak i kod velikih razlika u ekspoziciji. Prilikom dizajniranja D-Gamut-a, uzeli smo u obzir ručno ocenjivane boje, sprečavajući da tonovi kože postanu žuti prilikom uređivanja bez 3D-LUT-a ili upravljanja bojama.

Produženi dinamički opseg, širi dinamički opseg pod sličnim postavkama.

Podešavanje na prirodno osvetljenje Kada podešavate osvetljenost slike tokom razvrstavanja boja, boje će posvetleti istovremeno sa osvetljenjem.

Uravnotežena boja: Lakše razvrstavanje Zasićenje na R/G/B bojama je pažljivo izbalansirano.

Meki tonovi kože Mekši tonovi kože ostavljaju više prostora za naknadno uređivanje.

Više kreativnih mogućnosti

Pored zvaničnih LUT-ova iz DJI-ja, mogu se koristiti i mnogi drugi široko dostupni LUT-ovi.

OBLASTI PRIMENE